امکان وقوع طوفان خورشیدی؛ نگرانی از احتمال قطع انترنت جهان برای هفتهها وجود دارد
سازمان فضایی «ناسا» یک پرتاب جرم هالهای خورشیدی (CME) را ردیابی کرده که ممکن است روز پنجشنبه۳۰ نوامبر برابر با ۹ قوس، با زمین برخورد کند.
برخی رسانهها گزارش دادهاند که این برخورد میتواند موجب طوفان خورشیدی و شفقهای قطبی شود و حتا احتمال دارد انترنت جهان را نیز به مدت هفتهها یا ماهها قطع کند.
اما یک پژوهشگر حوزه هواشناسی فضا، در ایکس نوشته است که طوفان خورشیدی ناشی از پرتاب جرم تاجی در منطقه برخورد زمین توسط ناسا مدلسازی شده و پیشبینی میشود که این طوفان تا نیمه روز اول دسامبر (جمعه، ۱۰ قوس) به زمین برسد.
این محقق به قطعی انترنت هیچ اشارهای نمیکند اما مینویسد که ممکن است شفقهای قطبی ناشی از برخورد جرم هالهای خورشیدی، بیشتر شوند و مشکلاتی در دریافت امواج رادیو و جیپیاس اتفاق بیفتد.
باید گفت که او صرفا از احتمال وقوع یک طوفان خورشیدی خبر داده که احتمالا منجر به برخی اختلالات رادیویی و ارتباطاتی جزئی میشود و اشارهای به قطع اینترنت نکرده است.
پیشتر «هندوستان تایمز» نیز گزارش داده بود که روز یکشنبه، ۵ قوس نیز بخشی از جرم هالهای خورشید به زمین برخورد کرد و موجب یک طوفان خورشیدی ۱۵ ساعته شد و در بخشهای زیادی از اروپا شفقهای قطبی مشاهده شد.
به طور معمول، طوفان های خورشیدی در مقیاس بزرگ و شدید این توان را دارند که باعث اختلال و قطع اینترنت در مناطق مختلف شوند.
طبق اطلاعات دانشمندان، اگر اتمسفیر در اطراف سیاره زمین وجود نمیداشت، این طوفانهای خورشیدی بهطور بالقوه میتوانست بهدلیل تشعشعات به سلولها هم در گیاهان و هم در انسان آسیب بزنند.
اما در حال حاضر، آنها تهدید مستقیمی برای موجودات زنده نیستند، اما با آنهم باید اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از هرگونه اتفاق ناگوار انجام شود.