مخالفان سیاسی و مدنی طالبان که از سه روز به اینسو در وین اتریش جمع شده بودند، یک نقشه راه را برای ایجاد ساختاری که بتواند جایگزین رژیم طالبان شود، نهایی کردند.
مشکور کابلی، از اشتراککنندهگان نشست وین در کنفرانس خبری پایانی این نشست گفت که این نقشه راه توسط خود افغانستانیها و براساس «عقلانیت کاربردی» و شرایط فعلی افغانستان طرح شده است.
احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان در پاسخ به پرسش یک خبرنگار اتریشی که پرسید تلاش غرب برای تعامل با طالبان چهقدر میتواند اینگونه نشستها را تحت تأثیر قرار دهد، گفت این قابل درک است که دنیا به هردلیلی و بهخاطر منافع خودشان میخواهند با طالبان تعامل داشته باشند؛ اما اگر بحث بهرسمیت شناختن و یا شراکت استراتژیک باشد، باید با حکومت قانونی آینده افغانستان صورت گیرد.
عالیه یلماز، شرکتکننده دیگر نشست وین نیز افزود که برای نخستینبار در نشست وین زمینه مساعد شد تا همه اشتراککنندهها در مورد ساختار نظام آینده افغانستان با جزئیات صحبت کنند.
چهرههای سیاسی و مدنی مخالف طالبان در پایان این نشست گفتند که یک اکنون یک روایت و چتر جدید شکل گرفته و از سایر جریانهای سیاسی نیز خواستند که زیر این چتر واحد جمع شوند.
نظام مردمسالار غیرمتمرکز که در این نشست روی آن صحبت شده و در نقشه راه نیز گنجانیده شده، از خواستهای پناهندههای اهل افغانستان در کشورهای اروپایی نیز بوده است که به این نشست پیشنهاد شده بود.
سومین دور نشست وین که در آن بیشتر از ۵۰ نفر بهگونه حضوری و آنلاین اشتراک کرده بودند، یکی از مهمترین نشستهای مخالفان طالبان به حساب میآید.