در حالی که بقیه کشورهای جهان امسال چهارم اپریل، روز جهانی آگاهی از خطرات ماین را با شعار «محافظت از زندگی، ایجاد صلح» بزرگداشت میکنند، اوچا خبر داده است که در دو سال اخیر بیش از ۱۴۰۰ نفر در افغانستان قربانی ماین و مواد انفجاری شدهاند.
اداره هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان(اوچا) امروز پنجشنبه، ۱۶ حمل اعلام کرد که طی دو سال گذشته دستکم یک هزار و ۴۰۱ تن در افغانستان قربانی ماین و مواد انفجاری شدهاند که ۸۶ درصد آنان را کودکان تشکیل میدهند.
این نهاد از نظر وجود و پخش مواد انفجاری، افغانستان را آلودهترین کشور جهان خوانده و هشدار داده است که حدود چهار میلیون نفر در این کشور هنوزهم با خطر ماین و مواد منفجره مواجهاند.
در همین حال، آنتونیو گوتریش دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در پیامی گفته است که ماین، مواد انفجاری و بقایای جنگ از افغانستان تا میانمار، سودان، اوکراین، کلمبیا و شهر غزه زندگی میلیونها انسان را به طور مستقیم تهدید میکند.
گوترش از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته است: «از استراتیژی عملیات ماینپاکی سازمان ملل متحد حمایت کنند و کنوانسیون ممنوعیت ماینهای ضد پرسونل، کنوانسیون مهمات خوشهای و کنوانسیون برخی سلاحهای متعارف را تصویب و به طور کامل اجرا کنند.»
نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان نیز در پیامی گفته است که بسیاری از افغانها همچنان در معرض خطر روبرو شدن با مواد منفجرهی باقی مانده از جنگ هستند که قربانیان اصلی آن کودکان هستند.
اتحادیه اروپا گفته است که برای پاکسازی ماین از افغانستان شرکتهای هالوترست و شورای مهاجرین دانش را همکاری مالی میکند.
در آخرین مورد، روز یکشنبه، ۱۲ حمل ۹ کودک به شمول چهار دختر و پنج پسر چهار تا ۱۰ ساله در ولسوالی گیروی ولایت غزنی در اثر انفجار ماین جان باختند.
یوناما یا هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان گفته است که در چهار دهه اخیر ۴۵ هزار نفر در افغانستان در اثر انفجار ماینهای زمینی کشته یا زخمی شدهاند.