شاید از یاد نبرده باشید که مرگ مرموز زهرا خاوری، دانشجوی دامپزشکی دانشگاه کابل در سال ۱۳۹۶ به خاطر پایاننامه و تقاضای رابطه جنسی از سوی استاد رهنمایش چه غوغایی به پا کرد.
حالا مستند عدالتخواهی خانوادهاش برای زهرا تبدیل به فلمی به نام «کَمَی» شده است که نخستین نمایش بینالمللی آن فردا(یکشنبه، ۲۶ حمل) در شهر نیون سویس آغاز میشود.
زهرا خاوری ۲۸ ساله، باشندهی دایکندی دانشجوی دانشکده دامپزشکی(وترنری) دانشگاه کابل بود.
او برای پایاننامهاش روی تاثیر علف محلی به نام «کَمَی» بر رشد جسمی گوسفندان تحقیق کرده بود. اما استاد رهنمایش تحقیقات او را مردود شمرده با تمسخر گفته بود «برو روی خَرکَمَی تحقیق کن!»
گلمحمد طنین، استاد رهنمای زهرا خاوری با این تهدید که «زحمت نکش، امسال نیز ناکام میمانی!» از او تقاضای رابطه جنسی کرده بود.
زهرا ناامید از دستیابی به عدالت، با خوردن «مرگ موش» در خوابگاه دانشگاه کابل اقدام به خودکشی کرد و در کمتر از یک شبانهروز به تاریخ ۲۹ عقرب ۱۳۹۶ در شفاخانه ۵۰بستر دشت برچی کابل درگذشت.
دانشجویان دانشگاه کابل دست به اعتراض زدند و پولیس استاد رهنما و مدیر خوابگاه او را دستگیر کردند. خانوادهی زهرا راه بیپایان دسترسی به عدالت برای زهرا را در پیش گرفتند ولی به فرجامی نرسیدند.
الیاس یورش و شاهرخ بیکران تقلای خانوادهی زهرا برای «یافتن حقیقت و عدالت» را در مستند تصویری با عنوان «کَمَی» گنجانیده است که راوی آن فرشته خاوری، خواهر کوچک زهرا است.
قرار است اکران بینالمللی فلم مستند «کَمَی» در فیستوال Visions du Réel در شهر نیون سویس آغاز شود.
در صفحه رسمی مربوط به این مستند آمده است که «کَمَی قصهی یک خانواده هزاره در کوهستانهای افغانستان مرکزی است که پس از مرگ مرموز دخترشان زهرا خاوری در دانشگاه کابل، یک سفر طولانی به منظور یافتن حقیقت و عدالت را آغاز میکنند.»