01/22/2025
سازمان دختر شایسته جهان: عربستان می‌تواند امسال نماینده بفرستد
جهان

سازمان دختر شایسته جهان: عربستان می‌تواند امسال نماینده بفرستد

اِپریل 27, 2024

پادشاهی عربستان سعودی با آنکه به تبعیض جنسیتی و قوانین زن‌ستیزانه شهرت دارد، اما دست از تلاش برای فرستادن نخستین نماینده‌اش به مسابقه دختر شایسته جهان، یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های زنانه در جهان برنداشته است.

خبرگزاری فرانسه روز جمعه، ۷ ثور گزارش داد که گفت‌وگوها میان عربستان و سازمان دختر شایسته جهان جریان دارد تا فرصت اشتراک یک نماینده از عربستان در مسابقه امسال تسهیل شود.

ماریا خوزه اوندا، مسوول روابط بین‌الملل سازمان دختر شایسته جهان به خبرگزاری فرانسه گفته است: «ما در حال انجام یک فرایند بررسی دقیق هستیم تا یک نامزد واجد شرایط از عربستان سعودی فرصت اشتراک در این مسابقه را داشته باشد.»

به گفته‌ی او، به زودی برای داشتن یک «نماینده ملی از سوی عربستان» تصمیم گرفته خواهد شد.

ماجرا از جایی شروع شد که رومی القحطانی، مدل ۲۷ ساله و دختر شایسته عربستان حدود یک ماه قبل در انستاگرام اعلام کرد «افتخار» نمایندگی از کشورش در مسابقه دختر شایسته جهان-۲۰۲۴ را دارد.

این خبر که واکنش‌های مثبت و منفی زیادی در پی داشت، سازمان دختر شایسته جهان را نیز وادار کرد که با صدور اعلامیه رسمی اظهار نظر کند.

این سازمان در کمتر از یک هفته، ادعای خانم القحطانی را «نادرست و گمراه‌کننده» خواند.

اما رومی القحطانی در ویدیوی جدیدش روز گذشته گفت پس از این ماجراها، سازمان دختر شایسته جهان به او پیام گذاشته بود، چون در ماه رمضان بود، او پاسخ نداد.

او می‌گوید: «هنوز در حال مذاکره هستیم و امیدواریم که به پایان خوشی منجر شود.»

در همین حال، ماریا خوزه اوندا، مسوول روابط بین‌الملل دختر شایسته جهان نیز می‌گوید: «سازمان برای عربستان فرصت معرفی یک نماینده را می‌دهد، اما در صورتی که خانم القحطانی بخواهد اشتراک کند باید مانند هر نامزد دیگری روند انتخاب را طی کند.»

هفتاد و سومین دور مسابقه دختر شایسته جهان قرار است با اشتراک نمایندگان ۱۰۰ کشور در ماه سپتامبر سال جاری میلادی در مکزیک برگزار شود.

اما فعالان حقوق بشر و منتقدان رومی القحطانی می‌گویند دولت عربستان نباید حق فرستادن نماینده رسمی را در این جشنواره زنانه را داشته باشد.

آن‌ها مدعی‌اند که پادشاهی سعودی با قوانین تبعیض‌آمیز مانند ممنوعیت رانندگی زنان، الزام به پوشیدن لباس عبا، تفاوت صلاحیت‌های زن و مرد در زمینه‌های ازدواج، طلاق و فرزندپروری، حقوق بشری زنان را نقض می‌کند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *