دانشمندان پلاستیک «خودخور» ساختهاند
در حالی که جهان از شر پلاستیک درمانده و تا هنوز هیچ راهکار پایدار و مطمئن جهت دفع زبالههای پلاستیکی برای حفاظت از محیط زیست پیدا نشده است، دانشمندان نوع جدید پلاستیک را ساختهاند که خودش را میخورد و نابود میکند.
۵۰۰ سال طول میکشد تا یک قطعه پلاستیک کامل نابود شود، با آنهم کل جوامع بشری در سراسر جهان همه روزه محصولات پلاستیکی را استفاده میکنند و با این کار در حال تخریب خاک و آب زمین و دیگر گونههای زیستی هستند.
به تازگی سازمان ملل متحد دور جدیدی از گفتوگوهای جهانی را به راه انداخته است تا راهکاری برای دفع خطرهای پلاستیک از طبیعت پیدا شود، اما هنوز مشخص نیست که از دور هم جمع شدن مقامهای سیاسی کشورها کاری ساخته خواهد شد یا نه.
با این حال، نشریه «نیچر کامیونیکیشنز» نتایج یک تحقیق دانشمندان را منتشر کرده است که نشان میدهد دانشمندان با ترکیب باکتری «هاگ» در ساختار پلاستیک، یک نوع پلاستیک «خودخور» ساختهاند.
دانشمندان مراحل آزمایشی این پلاستیک را انجام دادهاند ولی هنوز به تولید انبوه نرفته است تا وارد بازار شود.
پژوهشگران این پروژه گفتهاند که باکتریهای هاگ در طول عمر مفید پلاستیک بیکار میمانند، اما وقتی پلاستیک از طریق زبالهدانیها به طبیعت رها شد و در معرض مغذیها(مواد ارگانیک) قرار گرفتند دوباره فعال میشوند و پلاستیک را خورده نابود میکنند.
در همین حال، شماری از منتقدان این طرح گفتهاند، در صورت تولید انبوه این محصول، شاید بتوان گفت دانشمندان به راهکاری برای کاهش آلودگی ناشی از پلاستیک دست یافتهاند، اما برای همین امروز، هیچ راهکاری مطمئنتر از «کاهش استفاده از محصولات پلاستیکی» وجود ندارد.