مخالفان گروه طالبان برای نخستین بار در یک اعلامیه مشترک اعلام کردند که برای تامین صلح پایدار در کشور از گفتوگوهای صلح حمایت میکنند ولی در صورت ناامیدی از این روند، به مبارزهی مسلحانه خواهند پرداخت.
دستکم هشت حزب، دو جبهه مسلح مقاومت و ده جریان سیاسی و جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان امروز(چهارشنبه، ۱۶ جوزا) نسبت به پیامد تعامل جهان با طالبان هشدار دادند.
این جریانها و نهادها در مورد برگزاری نشست سوم دوحه که در آن طالبان نیز حضور خواهند داشت گفتهاند: «تعامل با جریانات تروریستی هرگز مشکل افغانستان را حل نمیکند، بلکه بحران کشور را افزایش خواهد داد.»
در اعلامیهی مشترک مخالفان طالبان آمده است که هرنوع گفتوگو در غیاب نمایندگان اصلی مردم افغانستان زیر هر عنوان در حقیقت «امتیاز دادن به گروه تروریستی طالبان» است.
در این اعلامیه تاکید شده که گروه طالبان کشور را به پناهگاه امن تروریستان چندملیتی مبدل کرده است، از این رو باید «صدور تروریسم» در محراق اجندای دوحه قرار بگیرد.
اعلامیه میافزاید که «هرگونه تعامل یکجانبه و پشت درهای بسته با این گروه به مثابهی چشمپوشی بر اراده، حقوق انسانی و تمامی رنجها و مصیبتهایی است که مردم افغانستان در سه دهه از این گروه متحمل شدهاند.»
مخالفان طالبان گفتهاند که «به نمایندگی از مردم افغانستان» صلح پایدار از مجرای «گفتوگوهای معنادار» را اولویت میدهند.
اما آنها هشدار دادهاند که «در صورت ناامیدی از امکان جریان یافتن پروسه صلح» حق هرنوع اقدام به شمول مبارزه مسلحانه را برای خود محفوظ میدانند.
جبهه آزادی افغانستان، جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان، جنبش جهانی زنان هزاره، شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان، شورای اجتماعی سراسری بانوان بامیان، جنبش زنان اففانستان برای صلح و برابری، جنبش زنان مقتدر افغانستان، انجمن خدمات ملکی زنان افغانستان، حزب وحدت اسلامی افغانستان، حزب همدلی مردم افغانستان، شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان شامل: حزب اسلامی افغانستان، حزب جمعیت اسلامی افغانستان، حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان، حزب دعوت اسلامی افغانستان، حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، حزب عدالت و آزادی افغانستان، جبهه مقاومت ملی افغانستان، شورای شمالی بزرگ، شورای لوی قندهار، شورای لوی مشرقی، روند حفاظت از ارزشهای جهاد و مقاومت مردم افغانستان از امضاکنندگان این اعلامیه هستند.
نشست سوم دوحه به میزبانی سازمان ملل متحد و با حضور نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان قرار است به تاریخ ۱۰ و ۱۱ سرطان در قطر برگزار شود.
هدف از این نشست که طالبان نیز در آن حضور خواهند داشت «افزایش تعامل بینالمللی با افغانستان به صورت منسجم و ساختارمند» خوانده شده است.