اشتراک کنندگان چهارمین نشست وین با صدور اعلامیهی مطبوعاتی با انتقاد از سیاستهای طالبان و تعامل جهان با این گروه، بر تداوم تلاشها برای ایجاد یک دولت مشروع، دموکراتیک و مبتنی بر ارادهی آزاد شهروندان افغانستان تاکید کردند.
اشتراککنندگان این نشست روی چهار موضوع امنیت، اقتصاد، حقوق بشر و روابط بینالملل بحث کردهاند.
آنان برای گذار از وضعیت جاری به سوی «افغانستان دموکراتیک» دیدگاهها و توصیههای خود را در اعلامیهی مطبوعاتی پایان این نشست منتشر کردند.
در اعلامیه آمده که «حمایت و هماهنگی» کشورهای منطقه و جهان برای تغییر وضعیت افغانستان ضروری است.
همچنین اشتراککنندگان بر شکنندگی وضعیت سیاسی و امنیتی افغانستان اشاره کرده و گفتهاند که با آمدن مجدد طالبان در قدرت، کشور به پناهگاه تروریستان مبدل شده است.
در مورد وضعیت فقر و کمکهای بشردوستانهی بینالمللی نیز خواستار شفافیت و اطمینان از دسترسی مردم به این کمکها شدهاند.
شرکتکنندگان نشست وین گفتهاند که استخراج و استفاده از منابع معدنی افغانستان براساس قرارداد با طالبان غیرقانونی است و باید کشورها و شرکتها از این کار خودداری کنند. زیرا معادن افغانستان متعلق به مردم این کشور است و در نبود حکومت مشروع، این کار غیرقانونی است و باعث تداوم رژیم طالبان میشود.
در اعلامیهی مشترک این مخالفان طالبان آمده که سیاستها و اعمال طالبان علیه زنان به ویژه محرومیت زنان و دختران از حقوق کار و آموزش «جرایم علیه بشریت» است. آنها خواستار به رسمیتشناسی این سیاستهای طالبان به عنوان «آپارتاید جنسیتی» و محاکمهی رهبران این گروه شدند.
اشتراککنندگان در مورد نشست دوحه که قرار است به زودی با میزبانی سازمان ملل و اشتراک هیات و نمایندگان جامعه جهانی برگزار شود نیز ابراز نظر کردهاند.
آنان از آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل خواستهاند که در قبال قضیه افغانستان مسوولانه رفتار کند.
اشتراککنندگان نشست وین گفتهاند که در نشست دوحه نباید طالبان حیثیت «نمایندهی افغانستان» را داشته باشد و تحت هیچ عنوانی نباید طالبان «عادیسازی» شوند.
نشست سهروزهی وین که با اشتراک حضوری و آنلاین ۶۵ نفر از حدود ۴۰ سازمان و گروه سیاسی، مدنی، جبهههای مقاومت مسلح، زنان معترض، فعالان حقوق زن و مدافعان حقوق بشر برگزار شده بود عصر امروز(چهارشنبه، ۶ سرطان) به پایان رسید.