01/22/2025
طالبان در زابل «مشاعره گل بادام» برگزار کردند در حالی که شعر را حرام خوانده و جشن گل بادام دایکندی را منع کرده‌اند
افغانستان مهم ترین

طالبان در زابل «مشاعره گل بادام» برگزار کردند در حالی که شعر را حرام خوانده و جشن گل بادام دایکندی را منع کرده‌اند

جولای 28, 2024

در حالی که وزارت امر به معروف طالبان شعر را «حرام» خوانده و این گروه «جشن گل بادام دایکندی» را با زور اسلحه منع نموده، اما وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت زابل «مشاعره گل بادام» برگزار کرده‌ است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان با نشر خبرنامه‌ای در ایکس نوشته که «مشاعره گل بادام زابل» پنج‌شنبه‌شب، ۴ اسد از سوی این اداره برگزار شده است.

طبق خبرنامه، مولوی محب‌الله حماس، معاون والی طالبان در زابل از شاعران، فرهنگ دوستان و ترانه‌خوانان «ابرازسپاس» کرده و گفته است که «شعر در اسلام جایگاه ویژه‌ دارد.»

او افزوده است که شاعران باید «اشعاری را بسرایند تا فاصله مردم و نظام را از بین ببرد.»

به نظر می‌رسد وزارت اطلاعات و فرهنگ گروه طالبان در زابل خلاف فرمان وزارت امر به معروف این گروه برنامه‌ی مشاعره برگزار کرده و با حضور صدها مرد در شهر قلات شعر خوانده‌اند.

همچنین خلاف رویه این گروه در ولایت دایکندی که جشن گل بادام ممنوع است، نام این جشنواره در زابل را «گل بادام» گذاشته‌اند.

این در حالی است که وزارت امر به معروف گروه طالبان در ماه دلو ۱۴۰۱ خورشیدی با نشر فرمانی سردون شعرهایی را که قابلیت استفاده در ساز و سرود را داشته باشد حرام اعلام کردند.

همچنین این گروه جشنواره‌های فرهنگی اقوام غیرپشتون مثل جشن نوروز، جشنواره دمبوره بامیان، جشن گل کچالوی بامیان، جشن گل ارغوان پروان و میله گل سرخ مزار، جشن گل بادام دایکندی را منع کردند.

اما جشنواره گل نارنج ننگرهار و گل انار در قندهار همچنان جریان دارد و از سوی طالبان به صورت رسمی برگزار می‌شود.

جشنواره گل بادام دایکندی

جشن گل بادام دایکندی

براساس آمار وزارت زراعت و مالداری کشور در سال ۱۴۰۰ خورشیدی ولایت دایکندی با تولید بیش از ۳۳ هزار متریک تن بادام، سالانه بیشتر از ۵۰ درصد کل بادام افغانستان را تولید می‌کرد.

بادام یکی از محصولات کلیدی و منابع اصلی درآمد کشاورزان و زمین‌داران دایکندی محسوب می‌شود.

به همین دلیل، طی دو دهه گذشته جشن گل بادام همه ساله از سوی دولت و نهادهای فرهنگی، مدنی و مردمی بسیار با شکوه در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت برگزار می‌شد.

 البته که حضور زنان در جشنواره گل بادام به عنوان سخنران، نوازنده، آوازخوان و در بخش رقص و ترانه نیز همه‌ساله پررنگ بود.

اما طالبان این جشنواره را ممنوع کردند و در سال جاری خورشیدی با فرستادن جنگجویان مسلح در ولسوالی میرامور جشن گل بادام را که از سوی مردم تدویر یافته بود بهم زدند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *