10/12/2024
تجارت نامتوازن افغانستان؛ ۱۸ درصد صادرات، ۸۲ درصد واردات
افغانستان مهم ترین

تجارت نامتوازن افغانستان؛ ۱۸ درصد صادرات، ۸۲ درصد واردات

آگُست 2, 2024

وزارت صنعت و تجارت گروه طالبان می‌گوید حجم تجارت افغانستان در سال گذشته به حدود ۱۰ میلیارد دالر رسید که ۱۸ درصد آن را صادرات و ۸۲ درصد را واردات تشکیل می‌دهد.

وزارت صنعت و تجارت طالبان چهارشنبه، ۱۰ اسد در یک نشست خبری در کابل با ارائه‌ی این رقم مدعی شد که حجم تجارت کشور با منطقه در حال افزایش است.

احمدالله زاهد، معین امور صنعت و تجارت این وزارت طالبان گفت در یک سال گذشته افغانستان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دالر صادرات و ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دالر واردات داشت.

براساس این آمار میزان واردات کشور بیش از چهار برابر صادارات است.

گروه طالبان برگزاری چندین نمایشگاه داخلی و اشتراک در چندین نمایشگاه خارجی را به عنوان تلاش خود در راستای بازاریابی محصولات و تولیدات داخلی و افزایش سطح صادرات کشور عنوان کرده‌ است.

عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت طالبان کشورهای روسیه، ترکیه، ایران، چین و قزاقستان را مقاصد صادرات کشور عنوان کرده‌ که رو به رشد بوده است.

او گفته است که صادرات کشور طی یک سال گذشته به روسیه ۵۴ درصد، ترکیه ۵۳ درصد، ایران ۱۹ درصد، چین ۱۶ درصد و قزاقستان ۵.۲ درصد افزایش یافته است.

اما به گفته‌ی او، صادرات افغانستان به پاکستان که در نخستین سال سلطه‌ی طالبان با زغال سنگ رشد چشمگیری داشت، کاهش یافته است.

به گفته‌ی جواد، دو سال پیش افغانستان به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر زغال سنگ صادر کرد اما سال گذشته به ۱۷۴ میلیون دالر کاهش یافت.

مقام‌های طالبان از پنبه، پیاز، انجیر، زعفران و نوشابه به عنوان تولیدات و محصولاتی نام برده‌اند که صادرات آن‌ها سال گذشته «افزایش چشمگیر» یافته است.

طالبان گفته‌اند که طی دو سال گذشته تولیدات صنایع دستی و میوه خشک کشور به کشورهای استرالیا، کانادا، امریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز ارسال شده، اما درآمد ناشی از آن مبلغ قابل توجهی نبوده است.

اما اکثریت مطلق اقلام مواد غذایی، دارو، وسایل الکترونیکی، وسایط نقلیه و قطعات آن‌ها، ابزار ساختمان‌سازی و پوشاک همچنان از خارج کشور تامین می‌شود که درصدی واردات را بالا نگه داشته است.

در بخش صنعت، طالبان گفته‌اند که سال گذشته ۱۰۰ کارخانه جدید صنعتی ایجاد شده و به بیش از یک هزار شرکت صنعتی و تولیدی مجوز کار صادر شده است.

احمدالله زاهد گفته است که این شرکت‌ها توانسته‌اند سطح «خودکفایی» افغانستان را از ۴۸ قلم به ۱۳۳ قلم افزایش بدهد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *