پس از استعفا و فرار شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش، محمد یونس، دشمن سیاسی دیرینهی او فرصت یافت به عنوان «مشاور ارشد» حکومت موقت رهبری کشور را به دست بگیرد.
محمد یونس، براساس پیشنهاد رهبران اعتراض دانشجویی و توافق محمد شهابالدین، رییس جمهور بنگلادش و رهبران نظامی این کشور مسوول رهبری حکومت موقت انتخاب شده است.
سخنگوی آقای یونس گفته است که او به خاطر یک عمل جراحی به فرانسه رفته بود و به زودی وارد کشور میشود.
اعتراضهای دانشجویی علیه طرح سهمیهبندی مشاغل دولتی که با برخورد خشن پولیس طی یک ماه ۳۰۰ کشته بر جای گذاشت، سرانجام پای معترضان را به کاخهای نخست وزیر و رییس جمهور و پارلمان بنگلادش کشید.
شیخ حسینه پس از ۱۵ سال از قدرت کناره گرفت و همراه خواهرش با یک چرخبال به هند گریخت.
در این وهلهی حساس، جنرال وقرالزمان فرمانده ارتش بنگلادش وارد صحنه شد و قول داد امنیت کشور را تامین کند و حکومت موقت تشکیل شود.
دانشجویان معترض با نگرانی از شکلگیری حکومت نظامی، فوری با رییس جمهور و نظامیان کشور وارد گفتوگو شدند و محمد یونس، برنده جایزه صلح نوبل را منحیث رییس حکومت موقت پیشنهاد کردند.
قرار شده است که حکومت موقت مردمی باشد و زمینهی برگزاری انتخابات را فراهم کند. چون مجلس ملی بنگلادش نیز توسط رییس جمهور منحل شده است.
محمد یونس در سال ۲۰۰۶ به دلیل ابداع طرحی برای اهدای وامهای خرد تجاری به قشر فقیر بنگلادش جایزه صلح نوبل گرفت.
اما در سال ۲۰۰۷ زمانی که برای تشکیل حزب سیاسی تلاش میکرد، میانهاش با شیخ حسینه بهم خورد.
در نهایت خانم حسینه او را «دشمن کشور» خواند و یک دادگاه محلی به تازگی برای او حکم زندان صادر کرده بود.
شیخ حسینه که برای کنترل وضعیت سیاسی کشور دست به اقدامات متحیرکننده زده بود، از «نماد دموکراسی بنگلادش» به یک «حاکم خودکامه» تبدیل شده بود و خالده ضیا، نخست وزیر پیشین کشور نیز در زندان به سر میبرد.
اکنون قرار است خانم ضیا نیز از بند رها شود و سرکوب سیاسی که به راه افتاده بود پایان یابد. این چیزی است که دانشجویان معترض خواهان آن هستند.