دو روز از شکستن گردن سید مهدی ۱۵ ساله، کودک مهاجر و کارگر افغانستانی در دماوند تهران گذشته، اما مقامهای دولت و رسانههای ایران هیچ ابراز نظری در این مورد نکردهاند.
صحنهی بازداشت خشونتآمیز این کودک مهاجر که گردنش در اثر فشار زانوی مامور انتظامی ایران شکسته، شبیه صحنهی بازداشت خشونتآمیز جورج فلوید توسط پولیس مینیاپولیس امریکا است.
در سال ۲۰۲۰ پس از برخورد خشن پولیس امریکا که منجر به مرگ جورج فلوید شد، علی خامنهای، رهبر مذهبی ایران و اکثریت مطلق مقامهای ایران، رسانههای دولتی و لشکر سایبری این کشور مدافع حقوق بشر و دادخواه جورج فلوید شدند.
خامنهای در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «اینکه یک پولیس امریکایی با خونسردی تمام زانویش را بگذارد روی گردن یک سیاهپوست و فشار دهد تا او جان بدهد، او التماس کند، این هم خونسرد بنشیند و چند پولیس دیگر هم بایستند و تماشا کنند و هیچ اقدامی نکنند، این چیزی نیست که جدیدا به وجود آمده باشد؛ این طبیعت امریکا است.»
صحنهی مشابه دو روز قبل در پایتخت ایران اتفاق افتاد.
یک نظامی ایران «با خونسردی تمام» زانویش را بر گردن یک کودک ۱۵ ساله گذاشت و آنقدر فشار داد تا گردنش شکست.
اما تفاوتی هم وجود داشت.
در تهران چندین نظامی دیگر با این نیروی انتظامی «گردنشکن» همکاری کردند تا کارش را به انجام برساند.
همچنین چندین زن مهاجر افغانستانی دیگر که عذر و زاری میکردند، گریه میکردند و داد میزدند که مهدی دارد میمیرد، رهایش کنید.
نزدیکان مهدی گفتهاند او کمشنوا بود. اما ماموران پولیس ایران هم نه زجههای زنان را شنیدند و نه صدای فریاد و شکستن گردن مهدی را؛ او را چهار دستوپا داخل موترشان انداختند.
این همه جلوی دوربین اتفاق افتاد و ویدیوی صحنهی دلخراش و غمانگیز شکنجهی ذلتبار کودکی که حتا در وطن مادریاش حکومتی برای دادخواهی هم ندارد، به صورت گسترده در رسانههای همگانی افغانستان و شبکههای اجتماعی پخش شده است.
اما برخلاف فعالیت چندین ماههی دولت و رسانههای ایران که مدافع زندگی و دادخواه جورج فلوید در امریکا شدند و حتا سازمان نظامی بسیج ایران «بازی کمپیوتری نجات جورج فلوید» را ساختند، اینبار حتا یک کلمه در رسانههای ایران منتشر نشده و هیچ یک از مقامهای مسوول این کشور ابراز نظر نکردهاند.