کارشناسان سازمان ملل متحد در نامهای به کمیته بینالمللی المپیک، ضمن استقبال از حضور زنان افغانستان در المپیک پاریس، خواستار حمایت و اختصاص منابع بیشتر به زنان ورزشکار کشور شدهاند.
این نامه که روز جمعه، ۱۹ اسد منتشر شد، به شمول ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور افغانستان، ۱۳ کارشناس و مقام ارشد آن را امضا کردهاند.
این کارشناسان گفتهاند نهادهای ورزشی بینالمللی باید «سیاستهای تبعیضآمیز و ظالمانهی طالبان» را به چالش بکشند و از زنان ورزشکار افغانستان چه در داخل و چه در خارج از کشورشان حمایت کنند.
آنها تاکید کردهاند که نهادهای ورزشی از «هرگونه اقدام» که ممکن است به حیث «همدستی با سیاستهای تبعیضآمیز و غیرقانونی طالبان» تلقی شود، خودداری کنند.
کارشناسان سازمان ملل به حضور هفت بانوی ورزشکار افغانستان در المپیک پاریس نیز اشاره کردهاند که سه تن در عضو تیم افغانستان و چهار تن در تیمهای المپیک و پارالمپیک پناهندگان حضور یافتند.
کارشناسان از ترکیب متوازن تیم افغانستان که در آن سه زن و سه مرد حضور داشتند استقبال کرده و یک آغاز درست توصیف کردهاند.
این در حالی است که گروه طالبان طی سه سال اخیر در داخل کشور زنان را از ورزش منع کردهاند.
با آنکه تیم افغانستان در المپیک به همکاری کمیته ملی المپیک افغانستان در تبعید و کمیته بینالمللی المپیک ترکیب و راهی پاریس شد، اما طالبان اعلام کردند که سه زن عضو این تیم از کشور نمایندگی نمیکنند.
حالا کارشناسان سازمان ملل ممنوعیت ورزش زنان را بخشی از «سیستم نهادینهشدهی تبعیض و سرکوب و ستم جنسیتی» خواندهاند که ممکن است به «جنایت علیه بشریت» تبدیل شود.
قابل یادآوری است که به تازگی مقامهای فیفا گفتهاند که این سازمان قصد دارد برای گفتوگو با طالبان در مورد فوتبال زنان افغانستان به کابل یک نماینده بفرستد.
فیفا گفته است که قدرت تغییر مواضع سیاسی را ندارد ولی تلاش میکند از طریق گفتوگو زمینهی ورزش برای زنان را فراهم کند.