چین دستگاهی میسازد که منابع معدنی مهتاب را به زمین پرتاب کند
دانشمندان در سازمان فضانوردی چین به ارزش ۱۸ میلیارد دالر دستگاهی میسازند که توسط آن منابع معدنی از جمله هلیوم-۳ را از کرهی مهتاب به زمین ارسال و بحران انرژی برق در جهان را حل کند.
این دستگاه ۸۰ تُن وزن دارد و با سوخت انرژی اتمی، خورشیدی و قوهی مقناطیسی عمل میکند که وظیفهی آن پرتاب منابع معدنی از مهتاب به زمین است.
روزنامه «ساوت چینا مورنینگپست» هفته گذشته(۱۸ اگست ۲۰۲۴) در گزارشی نوشت که موسسه مهندسی ماهوارهای شانگهای این دستگاه را طراحی کرده است.
این موسسه ادعا دارد که این پروژه میتواند به «حل بحران انرژی در زمین» کمک کند.
محققان گفتهاند تنها ۲۰ تُن از هلیوم-۳ برای تامین کل مصرف برق چین به مدت یک سال کافی است.
در حالی که در کل زمین حدود نیم تُن هلیوم-۳ وجود دارد، دانشمندان تخمین زدهاند که در مهتاب حدود یک میلیون تُن هلیوم-۳ وجود داشته باشد که برای تامین انرژی برق کل زمین به مدت یک هزار سال کافی است.
دستگاه ۱۸ میلیارد دالری چین ممکن است سالانه بین سه تا پنج تُن هلیوم-۳ از سطح ماه استخراج کند که سالانه ۱۴ میلیارد دالر برای چین سود خواهد داشت.
این دستگاه میتواند با استفاده از خلاء و جاذبهی کم مهتاب روزانه دو بار محمولههای معدنی استخراجشده از ماه را با هزینهی حدود ۱۰درصد هزینههای حملونقل کنونی، به زمین پرتاب کند.
این دستگاه که گفته شده اجزای کلیدی آن تا سال ۲۰۳۰ تکمیل خواهد شد، ممکن است با پروژهی مشترک چین و روسیه برای ایجاد ایستگاه در قطب جنوب ماه مرتبط باشد که قرار است تا ۱۱ سال بعد(۲۰۳۵ میلادی) عملی شود.
ارسال این دستگاه سنگینوزن به فضا ممکن است با موشک لانگمارچ-۹ چین صورت بگیرد.
اگرچه کارشناسان تا هنوز در مورد موفقیت کامل این پروژهی شهکار مهندسی فضایی و جاهطلبی چین در فضا تردید دارند، اما دانشمندان چین میگویند روش عملکرد این دستگاه در سطح ماه را نیز سنجیدهاند و دستکم برای ۲۰ سال کار خواهد داد.