12/06/2024
زن در مقابل زن؛ طالبان برای تحمیل قانون امر به معروف جاسوسان زن استخدام کرده‌اند
افغانستان خبر اول

زن در مقابل زن؛ طالبان برای تحمیل قانون امر به معروف جاسوسان زن استخدام کرده‌اند

سپتامبر 3, 2024

طالبان برای تحمیل قانون امر به معروف خود جاسوسان زن استخدام کرده‌اند تا در سطح شهر، اماکن عمومی و شبکه‌های اجتماعی زنان «متخلف» را شناسایی کنند.

روزنامه تلگراف در گزارشی نوشته است که حتا طالبان شماری از زنان زندانی را «به شرط جاسوسی» برای این گروه از حبس رها کرده‌اند.

تلگراف به نقل از «یک مقام زن» در وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان نوشته است که او و جاسوسان تحت امرش وظیفه دارند زنانی را شناسایی کنند که در شبکه انستاگرام تصاویر «بی‌حجاب» نشر و قوانین طالبان را نقض می‌کنند.

طبق گزارش، برخی از این جاسوسان زن در مقابل رهایی از زندان، برخی در مقابل پول و برخی به اجبار برای طالبان کار می‌کنند.

طالبان به کمک این جاسوسان، زنان جوان را گرفتار و به مراکز نظامی و زندان منتقل می‌کنند.

گل‌نسا، ۳۶ ساله یک جاسوس معروف طالبان به تلگراف گفته است که او همه روزه زنانی را که از قوانین «سخت‌گیرانه» این گروه سرپیچی می‌کنند، در لباس‌فروشی‌ها و مکان‌های مزدحم شهر شناسایی می‌کند.

او گفته است پس از شناسایی، زنان را به طالبان معرفی می‌کند و مردان نظامی آمده آن‌ها را به پاسگاه‌های خود می‌برند.

سرنوشت زنان در بند طالبان

گل‌نسا و آن مقام زن در وزارت امر به معروف که بدون ذکر نامش با تلگراف حرف زده‌، از سرنوشت زنانی که به دست طالبان سپرده چیزی نگفته‌اند.

اما زمستان گذشته سازمان ملل گزارش‌هایی را منتشر کرد که بر مبنای آن، طالبان در موارد زیادی زنان جوان را از سطح شهر به بهانه‌ی نقض قانون «حجاب» دستگیر نموده و به مراکز نظامی برده‌اند.

طالبان این زنان را در حوزه‌های نظامی شکنجه و بر برخی از آن‌ها تجاوز جنسی کرده‌اند.

از جمله سه دختر جوان در غرب کابل پس از رهایی از بند طالبان خودکشی کردند.

همچنین بعضی از این زنان در بدل اخذ مبلغ هنگفت پول و ضمانت از سوی خانواده‌های شان رها شده و جسد برخی از حواشی شهر پیدا شده و تعدادی نیز مفقود شده‌اند.

البته که فعالیت جاسوسان زن در میان زنان یک امر تازه نیست.

جنبش‌های اعتراضی زنان که طی سه سال گذشته به تنها نیروی مقاومت مدنی علیه طالبان در خیابان‌های کابل و دیگر شهرهای افغانستان تبدیل شده بود نیز با نیروی همین جاسوسان زن تضعیف شد.

زهرا حق‌پرست، داکتر دندان که به عنوان یک زن معترض بارها به خیابان رفت، به تلگراف گفته است جاسوسان طالبان در میان زنان معترض نفوذ کرده بودند، حتا در گروه‌های واتس‌اپ زنان معترض جاسوس طالبان بودند.

او گفته است که خودش نیز براساس گزارش‌دهی یک جاسوس زن توسط طالبان دستیگر و زندانی شد. زهرا حق‌پرست بعد رهایی از زندان مجبور شد به خاطر ناامنی کشور را ترک کند و اکنون مقیم آلمان است.

تلگراف نوشته است که طالبان برای تطبیق قوانین سخت‌گیرانه‌ی امر به معروف خود به زنان بیشتری برای جاسوسی نیاز دارند ولی اکنون نیروی کافی را ندارد.

این در حالی است که ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان به تازگی یک قانون جدید به نام امر به معروف و نهی از منکر را توشیح کرده است که زنان را از تمامی حقوق اساسی و آزادی‌های مدنی‌شان محروم می‌کند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *