فوزیه کوفی، عضو پارلمان نظام پیشین افغانستان که بارها در میز مذاکره با طالبان نشسته است، پس از سخنرانی در بنیاد نوبل به لابیگری برای این گروه متهم شد.
پنجشنبه، ۱۵ سنبله هنگامی که خانم کوفی از سخنرانی در بنیاد نوبل در شهر اسلو، پایتخت ناروی بیرون شد با یکی از زنان معترض مواجه شد.
مینه رفیق، فعال حقوق زنان و یکی از زنان معترض ضد طالبان در اروپا با پلاکاردی مقابل تالار دست به اعتراض زده بود.
در ویدیویی که از این صحنه منتشر شده، درگیری لفظی میان خانم رفیق و فوزیه کوفی را نشان میدهد.
این زن معترض تصاویر و متن اظهارات فوزیه کوفی مبنی بر «تغییر طالبان» پس از مذاکره با رهبران این گروه را روی پلاکارد نصب کرده بود.
مینه رفیق خانم کوفی را متهم کرد که او در سال ۲۰۱۹ در مسکو و ۲۰۲۱ در دوحه با طالبان مذاکره کرده و با مطرح کردن بحث اینکه «طالبان تغییر کردهاند» زمینهساز سفیدنمایی این گروه تروریستی در پیشگاه جامعه جهانی شده است.
فوزیه کوفی، اما اتهام لابیگری برای طالبان را رد میکند و میگوید بازهم با طالبان «مذاکره» میکند تا راه حل سیاسی برای مشکل افغانستان پیدا کند.
پیش از این نیز شمار دیگر از زنان معترض فوزیه کوفی را به لابیگری برای طالبان متهم کرده بودند که با نشستن در میز مذاکره پشت درهای بسته با رهبران این گروه زمینهساز مشروعیت و تبدیل شدن تروریستان به یک جناح سیاسی میشوند.
یکی از مسایلی که خانم کوفی پس از مذاکره با رهبران طالبان پشت درهای بسته در مسکو و دوحه مطرح کرد این بود که ممکن است «فکر طالب مذاکره کننده با فکر طالب خط جنگ همسان نباشد».
این مسالهی تفکیک طالبان به خوب و بد یکی از اعتراضهای جدی علیه او است. زیرا پس از روی کار آمدن مجدد گروه طالبان ثابت شد که تمام قوانین زنستیزانه و ضد انسانی علیه زنان و مردم افغانستان را رهبران مذاکره کنندهی این گروه طرح و تطبیق میکنند.