حزب آزادی، حزب لیبرال و حزب خلق به عنوان سه جریان قدرتمند در اتریش در جریان کارزارهای انتخابات محلی از فعالیت مساجد مسلمانان حرف میزنند.
با آنکه اتریش به عنوان یک جامعه متکثر سالها تنوع مذهبی و نژادی خود را یک نقطه قوت تلقی میکرد، اما شکافهای ناشی از نفوذ گروههای تروریستی در مراکز اسلامی اروپا در اتریش نیز بروز خواهد کرد.
استفانی کریسپر، از حزب لیبرال «نئوس» در اظهارات جدیدش از «انفعال» حزب حاکم در برابر «فعالیت مشکوک مساجد» مسلمانان انتقاد کرده است.
کریسپر به شبکه «اوای۲۴» گفته است: «انجمنهای مساجد میتوانند بدون مزاحمت به فعالیتهای مشکوک خود ادامه دهند، در حالی که بودجهای برای برنامههای رادیکالزدایی وجود ندارد.»
احزاب لیبرال و آزادی بیشترین انتقاد را به وزارت داخله اترش مطرح کرده و گفتهاند با آنکه حزب خلق ۲۰ سال این وزارتخانه را در کنترل خود دارد، اما برای امنیت شهروندان کاری نکرده است.
انتقادها بیشتر بر فعالیت انجمن اسلامی و مسجد توحید در وین، پایتخت اتریش متمرکز است.
به ویژه پس از آنکه گزارشهایی مبنی بر تماس سه مظنون به طراحی حمله به کنسرت تیلور سوئیفت با این مسجد منتشر شد.
اداره اطلاعات اتریش تا هنوز حاضر نشده است این گزارشها را رد و یا تایید کند.
احزاب سیاسی به طور معمول برای روی کار آمدن در قدرت از هر موضوع به ویژه مسایل سیاسی، امنیتی و اقتصادی بیشتر برای تبلیغات در کارزارهای انتخاباتی استفاده میکنند.
اکنونن گشایش انجمنها و مساجد اسلامی در شهرهای مختلف اروپا باعث شده است هراس از «گسترش اسلامگرایی» و «ارتباط انجمنهای اسلامی با گروههای تروریستی» نیز افزایش یابد و باعث تغییر سیاسی شود.
حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم در دو ایالت شرقی این کشور بیشترین کرسی را در مجالس محلی کسب کردند.
کارشناسان گفتند این چرخش به راست افراطی و حمایت از آلترناتیو برای آلمان نشان میدهد که حملات تروریستی، اسلامگرایی و حملات مسلحانهی پناهجویان افغانستانی و سوری افکار عمومی جامعه آلمان را تغییر داده است.
در اتریش نیز استفانی کریسپر سالهاست که علیه اسلامگرایی صحبت میکند.
او میگوید انفعال حزب حاکم در برابر رشد اسلامگرایی آیندهی اتریش را به خطر میاندازد.
اما حزب حاکم به ویژه کارل نهمر، نخست وزیر کنونی اتریش بر تامین امنیت کشور بدون ایجاد خدشه به تنوع و تفکیک اقشار جامعه تاکید دارد.
قابل یادآوری است که در سال ۱۳۹۹ خورشیدی مسجد توحید و مسجد ملت ابراهیم در وین به اتهام «ارتباط با گروههای تروریستی» مسدود شدند، اما دوباره اجازه فعالیت گرفتند.