12/06/2024
رییس جمهور ایران: مرزهای کشورهای اسلامی باید شبیه اتحادیه اروپا برداشته شود
جهان مهم ترین

رییس جمهور ایران: مرزهای کشورهای اسلامی باید شبیه اتحادیه اروپا برداشته شود

سپتامبر 12, 2024

مسعود پزشکیان، رییس جمهور ایران در دیدار با  عبداللطیف جمال رشید، همتای عراقی خود خواستار برداشتن مرزهای کشورهای اسلامی همانند اتحادیه اروپا شده است.

رییس جمهور ایران در نخستین سفر خارجی خود پس از انتخابات به عراق رفته و با رییس جمهور، نخست‌وزیر و دیگر مقام‌های ارشد این کشور دیدار کرده است.

خبرگزاری ایرانی ایسنا چهارشنبه، ۲۱ سنبله در گزارشی نوشته که پزشکیان بحث برداشتن مرز از میان کشورهای اسلامی را در دیدار با رییس جمهور عراق مطرح کرده است.

آقای پزشکیان گفته است که کشورهای اسلامی شبیه آنچه اتحادیه اروپا تجربه کرده، مرزها را بردارند و باهم اتحادیه مشترک تشکیل دهند.

او با اشاره به اختلاف پیشینه‌دار برخی جوامع مسلمان با اسرائيل، وحدت کشورهای اسلامی تا حد برداشتن مرزها را برای مبارزه علیه «صهیونیسم» ضروری خوانده است.

طبق گزراش ایسنا، رییس جمهور ایران گفته است: «وحدت میان کشورهای اسلامی کلید و رمز خشکاندن ریشه‌ی تروریسم صهیونیستی خواهد بود.»

مسعود پزشکیان در این سفر از شهرهای کربلا، نجف و اقلیم کردستان عراق دیدار کرده و نیز با مقام‌های این کشور تفاهم‌نامه‌های امنیتی و اقتصادی دوجانبه امضا کرده‌اند.

رییس جمهور ایران در حالی از برداشتن مرزها میان کشورهای اسلامی سخن می‌گوید که ایران بیشترین نظارت را بر مرزهای خود اعمال می‌کند و در مرز با همسایه شرقی مسلمان خود(افغانستان) در حال کشیدن یک دیوار بلند و ضخیم مجهز به سیستم‌های تسلیحاتی و نظارتی است.

قابل یادآوری است که روح‌الله خمینی، بنیانگذار رژیم مذهبی «ولایت فقیه» در ایران حدود چهار دهه قبل گفته بود «اسلام مرز ندارد».

این سخن او گاهی بر نبود مرزها و دیوارهای فزیکی میان کشورهای اسلامی تعبیر می‌شد.

اما رژیم مذهبی ایران در حدود نیم قرن سلطه‌اش بر ایران به غیر از گروه‌های خاص شبه‌نظامی در عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و طالبان افغانستان نتوانسته است حتا یک «دولت» متحد استراتژیک از میان ۵۴ کشور اسلامی پیدا کند.

اتحادیه اروپا در سال ۱۹۵۷ ابتدا با عضویت شش کشور تاسیس شد و اکنون ۲۷ عضو دارد که میان همدیگر مرز ندارند.

شهروندان اعضای این اتحادیه می‌توانند بدون نیاز به ویزا از کشور خود به دیگر کشورهای عضو سفر کنند، برای کار، آموزش و زندگی بروند و ملک بخرند.

همچنین کل اتحادیه اروپا یک پارلمان، یک کمیسیون و یک شورای مشترک دارند که در آن‌جا از مسایل سیاسی و امنیتی گرفته تا صحت و محیط زیست موضع مشترک می‌گیرند و از همدیگر پشتیبانی می‌کنند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *