باشندگان ولسوالی میرامور ولایت دایکندی تصمیم گرفتهاند با هزینهی شخصیشان بر روی دریای هلمند یک پل «معیاری» بسازند.
یک منبع محلی به اکسوس گفت این پل قرار است منطقهی میرغلام را به اسکان و از آن طریق به مرکز ولسوالی میرامور وصل کند.
به گفتهی منبع، قرارداد ساخت این پل روز شنبه، ۲۴ سنبله در محل احداث، با پیمانکاران محلی امضا شده است.
این پل قرار است به طول ۱۷ متر و عرض چهار متر به صورت «پختهکاری» با استفاده از سمنت و فلز ساخته شود.
هزینهی ابتدایی ساخت این پل یک میلیون افغانی تخمین شده که قرار است از سوی ۱۴ شورای انکشافی از دو سوی رودخانه هلمند در این منطقه، پرداخته شود.
اعضای هفت شورای انکشافی منطقهی میرغلام که حدود ۱۵ هزار نفر نفوس دارند و هفت شورای انکشافی «میرامور پایین» از این پل مستفید خواهند شد.
شماری از جوانان محل برای تامین بودجهی ساخت این پل کمپاین جمعآوری کمک مالی نیز به راه انداختهاند.
قابل یادآوری است که برای نخستین بار حدود چهار دهه قبل در این ساحه یک پل چوبی ساخته شده بود و پس از آن بارها مردم محل آن را ترمیم و بازسازی کردند.
اما به دلیل اینکه باشندگان محل توان ساخت پل معیاری را نداشتند، همواره برای ساخت آن از چوب و کیبل استفاده میکردند که بارها تخریب شده است.
یکی از باشندگان منطقهی میرغلام در تماس با اکسوس گفت که باشندگان این منطقه برای دسترسی به شفاخانه، بازار و مرکز ولسوالی، در دو سوی این پل جادهی خاکی دشوارگذری را نیز با هزینهی شخصی شان احداث کردهاند.
منبع افزود که به علت خرابی جادهی دو طرف دریای هلمند در پای مناطق میرغلام و اسکان، چندین موتر شخصی و مسافربری و نیز یک موتر پرسنل صحی از جاده منحرف شده به دریا سقوط کرده که کشته و زخمی نیز در پی داشته است.
به گفتهی او، دولت جمهوری و گروه طالبان، هیچیک برای ساخت پل و جاده برای این منطقه اقدام نکرده و حتا درخواستهای مردم محل برای ایجاد یک مرکز صحی و یا مکتب نیز در ۲۳ سال اخیر بیپاسخ مانده است.
به علت نداشتن مرکز صحی، نبود پل و جادهی مناسب، مردم میرغلام همه ساله تعدادی از مریضان شان را از دست میدهند و زنان این روستا هنوز در خانه زایمان میکنند.
تنها نقطهی اتصال ۱۵ هزار نفر نفوس منطقهی میرغلام با مرکز ولسوالی میرامور و مرکز ولایت از طریق همین پلی میگذرد که قرار است با هزینهی شخصی مردم ساخته شود. این منطقه یک مسیر دشوارگذر دیگر به سوی ولسوالی اجرستان ولایت غزنی دارد که به خاطر برف و بارندگی فقط در چند ماه محدود تابستان و خزان باز میشود.