12/06/2024
طی شش ماه ۴۵ هزار افغانستانی به اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی داده‌اند
افغانستان مهم ترین

طی شش ماه ۴۵ هزار افغانستانی به اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی داده‌اند

سپتامبر 17, 2024

آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا می‌گوید در شش ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی ۴۵ هزار شهروند افغانستان به کشورهای عضو این اتحادیه درخواست پناهندگی داده‌اند.

آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا این هفته در گزارشی گفته است که از اول ماه جنوری تا ختم ماه جون ۲۰۲۴ میلادی در مجموع ۵۱۳ هزار درخواست پناهندگی جدید ثبت شده‌ که ۴۵ هزار درخواست از جانب پناهجویان افغانستان است.

این آمار در مقایسه با نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی ۶۰۰۰ مورد کمتر است.

در میان ۲۹ کشور بررسی شده، بیشترین درخواست‌های پناهندگی در آلمان ثبت شده است که به ۱۲۴ هزار مورد می‌رسد.

اما در مقایسه با نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی، ۳۰ هزار درخواست کمتر در آلمان ثبت شده است.

پس از آلمان، اسپانیا با دریافت ۸۸ هزار درخواست پناهندگی در جایگاه دوم و ایتالیا با ۸۵ هزار درخواست در جایگاه سوم مقصد پناهندگان قرار گرفته است.

طبق این آمار، آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا پیش‌بینی کرده است که تعداد مجموعی متقاضیان پناهندگی قاره‌ سبز تا اخیر امسال به بیش از یک میلیون نفر خواهد رسید.

سوریه و افغانستان در صدر تقاضای پناهندگی

آمارهای آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که طی شش ماه نخست سال جاری میلادی پناهجویان سوریه با ۷۱ هزار درخواست پناهندگی در مقام اول و پناهجویان افغانستان با ۴۵ هزار درخواست در جایگاه دوم قرار دارند.

طبق این آمار، درخواست پناهندگی افغانستانی‌ها در مقایسه با نیمه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۸ درصد کاهش یافته است.

قابل یادآوری است که ۴.۵ میلیون مهاجر اوکراینی که پس از آغاز جنگ این کشور با روسیه در سال ۲۰۲۲، آواره شده و در اتحادیه اروپا حفاظت و پناهندگی موقت دریافت کرده‌اند، شامل این آمار نمی‌شوند.

آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا گفته است با وجود اتخاذ تصامیم محدودکننده از سوی کشورهای عضو، بازهم نرخ پذیرش در این بازه زمانی اندکی بیشتر شده و به ۴۶ درصد رسیده است.

البته یادآوری شود که این آمار ضمن ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، شامل درخواست‌ها به ناروی و سویس نیز می‌شود، اگرچند این دو کشور عضو اتحادیه اروپا نیستند. اما آمار درخواست‌ها به بریتانیا که به تازگی از اتحادیه اروپا خارج شده است، شامل این گزارش نمی‌باشد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *