12/06/2024
خون سرخ سیاوش
افغانستان خبر اول

خون سرخ سیاوش

سپتامبر 19, 2024

چهار سال از ترور یما سیاوش و یک سال از مرگ مرموز پدرش، محمدداود سیاوش می‌گذرد. اما خانواده‌ی سیاوش می‌گوید هنوز حقیقت مرگ داود و ترور یما مشخص نشده‌ است.

یما سیاوش از مشهورترین خبرنگاران و گردانندگان تلویزیونی در افغانستان بود.

او در سال ۱۳۹۴ خورشیدی پس از یک مصاحبه‌ی جنجالی با گلاب منگل، وزیر سرحدات و اقوام و قبایل، تحت فشار سیاسی از گردانندگی برنامه فراخبر تلویزیون طلوع نیوز برکنار شد.

پنج سال بعد یما در بانک مرکزی افغانستان به عنوان کارشناس استخدام شد.

به تاریخ ۱۷ عقرب ۱۳۹۹ یما سیاوش و دو همکارش در منطقه مکروریان ۴ در پی انفجار بمب جاسازی شده در موتر دولتی حامل آنان، کشته شدند.

خانواده‌ی یما، اجمل احمدی، رییس وقت بانک مرکزی افغانستان و اشرف غنی، رییس جمهور پیشین کشور را به دست داشتن در ترور یما و همکارانش متهم کردند.

گفته می‌شد، یما به اسناد فسادهای بزرگ حکومت دست یافته است.

بکتاش سیاوش، نماینده‌ی پیشین پارلمان افغانستان و برادر یما همراه با محمدداود سیاوش، پدرشان پرونده‌ی قتل یما را در نهادهای عدلی و قضایی نظام جمهوری پیگیری کردند، اما پاسخ مثبت برای ردیابی این ترور دریافت نکردند.

خانواده‌ی سیاوش، پرونده‌ی ترور یما را تا دادگاه بین‌المللی جزایی در لاهه کشاندند و دولت افغانستان را به پنهان‌کاری و بی‌مسوولیتی در قبال این موضوع متهم کردند.

داود سیاوش، پدر یما در ویدیویی آشکارا اعلام کرد که «قاتل یما به خاطر عدم همکاری دولت افغانستان مشخص نشد، اما عامل قتل اجمل احمدی، رییس بانک مرکزی است و حامی عامل قتل، اشرف‌ غنی است.»

داود که خود نیز خبرنگار برجسته، شاعر و نویسنده بود، پس از روی کار آمدن طالبان در حال پیگیری پرونده‌ی قتل پسرش در دادگاه لاهه بود و در آلمان زندگی می‌کرد.

اما یک سال قبل، به تاریخ ۳۰ سنبله ۱۴۰۲ خورشیدی خانواده‌ی سیاوش اعلام کردند که پس از سه روز ناپدید بودن داود، پولیس آلمان جسد او را یافته است.

مرگ مرموز داود، گره تازه‌ای بر پرونده‌ی ترور یما نیز افزود و خانواده‌ی سیاوش را بیشتر تحت تهدید و در معرض ناامنی قرار داد.

با گذشت یک سال، اکنون بکتاش سیاوش نوشته است که «پدرمان که پس از سه روز ناپدید بودن، به‌گونه‌ی مرموز و نامعلوم چشم از جهان فروبست، یادگاری از شجاعت و استواری در مسیر عدالت‌خواهی است.»

او افزوده است که تحقیقات پولیس آلمان همچنان پرونده را باز نگه داشته است، اما «تا به امروز پاسخ روشن از این حادثه‌ی دردناک به دست نیامده است و ما همچنان چشم‌انتظار حقیقت باقی مانده‌ایم.»

بکتاش به نمایندگی از خانواده‌ی سیاوش گفته است که به پاس تعهد پدرشان به عدالت، وظیفه‌ی خود می‌دانند که این راه را ادامه دهند و صدای عدالت‌خواهی او را همچنان زنده نگه‌دارند.

او از نهادهای بین‌المللی تقاضا کرده است که برای کشف حقیقت، روند پیگیری این پرونده را «با جدیت و مسئولیت‌پذیری» سرعت ببخشند.

وقتی یما در کابل ترور شد ۳۶ سال داشت و داود هنگام مرگ مرموزش در آلمان ۶۸ ساله شده بود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *